Bokbacken

Jag bor på gården Bokbacken som ligger norr om Halmstad. Gården omges av en variation av blandskog, ängar och sjöar. Drömmen av att bo nära naturen har alltid funnits och valet att flytta hit 2007 var lätt. Bor på gården tillsammans med min man Anders och våra två barn.
Hundar har alltid funnits i mitt liv. Tror aldrig att jag varit utan hund vid min sida. Tävling och träning började först när jag köpte min första egna hund en storpudel vid namn Benny Hill. En underbar kamrat som både blev lydnadschampion samt cert i elit klass rapport. Intresset för kelpie kom när jag tränade en del vallning med min dåvarande aussie. Fick då träffa en riktigt trevlig kelpie som jag tyckte hade allt man kan önska i en hund och valet av ras blev lätt när valptankarna slog till igen. Ett val jag inte har ångrat . En glad hund som är arbetsvillig, social, familjevänlig, positiv …..allt i ett helt enkelt.
Namnet Red Hope grundar sig i en mycket känd kelpie. En mörk röd hane med härstamning från Kings uppfödning. Under 1920-talet vann Red Hope topplaceringar på inte mindre än 52 vallhundstävlingar och segrade på 19 tävlingar. Hans var så framgångsrik att varenda uppfödare använde honom på sina tikar. Red Hope finns bakom större delen av dagens “Show kelpies”.
Vi hoppas att ta fram hundar med mycket arbetsvilja, uthållighet. En familjehund att träna och tävla med.
Gården har en egen hemsida samt en sida för vår kursverksamhet www.djurskola.se.

Danielle o Freja